Yrittäjyys, ruuhkavuodet ja kriisi.

Olen ollut yrittäjänä nyt noin puolen vuoden ajan. Keskellä ruuhkavuosia ja tätä hemmetin 30kympin kriisiä. Omasta mielestäni olen suoritutunut tähän mennessä oikein hyvin. Saavuttanut monta unelmaa. Vielä on kuitenkin unelmia, joita tavoitella.

Valehtelisin, jos kertoisin, että tähän asti kulkemani matka olisi ollut kevyt kulkea. Kliseistä, mutta niin totta. Matka on vaatinut minulta ja ennenkaikkea perheeltäni paljon. Olen todella kiitollinen. Kiitollinen perheestä, etenkin puolisostani. Kiitollinen itselleni, myös ylpeä itsestäni. Olen selvinnyt kaikista haasteista, joita olen tähän asti itselleni asettanut.

Miksi minusta tuli yrittäjä?

Hah, no niinkuin mummuni ystävä sanoi: ”onko se mikään ihme sillä yrittäjyys kulkee Tarulla veressä. ”

Isäni oli yrittäjä.

Yrittäjyyteeni vaikutti muutkin asiat. Päälimmäisenä vapaus. Vapaus olla luova. Vapaus olla kotona lasteni kanssa juhlapyhinä, etenkin jouluna. Vapaus tehdä juuri sitä mistä nautin, mennä töihin iloisena ilman, että katson kelloa surkeana odottaen kotiin lähtöä.

Unelmat

Päätösten teko on minulle todella vaikeaa. Voisin sanoa, että viimeisen viisi vuotta mietin päästöstäni irtaantua vanhasta työstäni. Päätös vaati minulta hullua rohkeutta, vahvaa uskoa itseeni sekä läheisten 100% tukea. Tiesin, että olen valmis.

En ole vaivannut päätäni alussa, enkä vaivaa vieläkään ajatuksella, että mitä jos tästä ei tulekkaan mitään. En osaa murehtia riitääkö töitä? Tuleeko mulle asiakkaita? Luotan itseeni, omaan ammattitaitooni ja omaan persoonaani.

Olen kokenut kantapään kautta sen, että tämä elämä täällä, ei ole itsestäänselvyys huominen ei ole varmaa, elämä on nyt ja tässä. Ilman sitä kaikkea koettua pa#kaa en osaisi ajatella asioita niin kuin nyt ajattelen. Elämän koettelemukset ovat vahvistaneet minua, olen kääntänyt negatiiviset kokemukseni positiivisiksi ja saanut sitä kautta uskon itseeni ja rohkeuden tavoitella unelmiani.

Suuri kiitos luottamuksesta kuuluu mun asiakkaille, ilman teitä mun yritys käytännössä kaatuisi.

Oma jaksaminen

Aloitettuani yrittäjyyden kuulin paljon kokeneilta konkareilta siitä, miten tärkeää on pitää itsestä huolta, yrittäjät, kun polttavat itsensä helposti loppuun. Päätin heti alkuun, että olen tiukkana itselleni, että pidän loman. Painoin töitä kovasti, saadakseni kerättyä itselleni lomarahan, jotta loma olisi taloudellisesti mahdollinen. Huomenna minulla alkaa loma. Lomaa on edessä seuraavat 31 päivää, ihan mieletöntä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *